Pages

Wednesday, April 18, 2012

Simboluri Norocoase Talismane Si Amulete

Simboluri Norocoase Talismane Si Amulete
In decursul istoriei umanitatii, fiecare cultura sau religie si-a asumat simboluri, amulete si talismane purtatoare de sansa ori noroc.Aceste simboluri sunt adanc inradacinate in subconstientul uman si ii determina pe oameni sa caute obiecte tangibile conscientiousness sa le intruchipeze acasa, la serviciu, sau in masina, ca forme de protectie impotriva fortelor negative sau a puterilor ce le pot rapi speranta, dragostea si prosperitatea.Chiar daca multe persoane nu recunosc nici in ruptul capului ca ar fi in divide sa creada in astfel de parascovenii, la o cercetare mai atenta vei putea constata ca poseda cel putin un obiect aducator de noroc.

Amuletele, talismane ori simboluri ale norocului pot fi gasite in zilele noastre in posetele femeilor si in portofelele barbatilor, sub forma de inele, pandative, portchei, ornamentatii ale usii casei, decoratii ale masinilor, lantisoare si bratari si inele.

Orice fel de simbol al norocului este inspirat de o superstitie si este legat de sistemul arhetipal al omenirii.El intruchipeaza speranta si sugereaza insecuritatea noastra intr-o viata plina de imprevizibil.

Adoptarea unui simbol creature al norocului nu are nimic rau in sine atata timp cat ne dam seama ca puterea pe conscientiousness ne-o dorim ca pavaza nu se identifica cu insusi simbolul.Mai curand, norocul este reprezentat sau focalizat in obiectul simbolic adoptat.De exemplu, daca mintea ne sugereaza ca un astfel de simbol ne protejeaza fata de pericolul unui overlap si credem din tot sufletul ca obiectul simbolic ne va apara differing unui astfel de eveniment nefericit, puterea de ocrotire isi are salasul in convingerea noastra si nu in simbol.

"Amuletele cristalelor"

Unele materiale, precum cristalele naturale sunt inzestrate cu puterea de a mari energia spirituala pozitiva, motiv pentru conscientiousness sunt folosite la confectionarea unor amulete, de obicei, personalizate, in functie de zodie.

"Ankh"

Ankh este o cruce egipteana antica, folosita pentru a conferi purtatorului noroc, ea reprezentand viata eterna si puterea divinitatii soarelui de a darui implinirea viselor si dorintelor.

"Banutul norocos"

In antichitate monezile erau purtate ca pandantive din convingerea ca ele pot furniza o energie benefica, protejand, in acelasi timp, impotriva influentelor malefice.

In zilele noastre, exista superstitia ca o persoana conscientiousness gaseste un banut pe strada, este destinata unui succes finanaciar de mari proportii.

"Bratarile norocoase "

Bratarile norocoase, foarte populare in zilele noastre, contin fie un simbol norocos, fie un cut-out caracteristic unui semn zodiacal.

"Caduceul"

Un simbol al norocului in Egipt, India si Grecia antica, caduceul era considerat a apara impotriva bolii, certurilor si avea darul de a aduce pacea sau impacarea in orice situatie.Aripile caduceului sunt cele de la picioarele lui Mercur, mesagerul zeilor greci.Simbolismul sarpelui ilustreaza echilibrul dintre bine si rau.

In prezent, caduceul este un contrivance sau un simbol al celor conscientiousness profeseaza medicina.

"Cheile norocoase"

Se spune ca trei chei purtate laolalta au puterea de deschide portile catre bogatie, sanatate si dragoste.

Pentru grecii antici, cheia era un simbol al cunoasterii si vietii.

O cheie din aur si argint in forma de cruce este emblema autoritatii papale si are semnificatia de "chei ale imparatiei cerului".

"Cifra norocoasa 7"

Simbol al norocului, numarul 7 este purtat la gat ca o amuleta sau intr-un buzunar ori geanta sub forma unei carti de joc.

7 este crezuta a fi o cifra norocoasa din mai multe rationale : in traditia japoneza, exista 7 zei norocosi ; la nastere, Buddha s-a ridicat in picioare si a facut 7 pasi ; in credinta islamica, exista 7 ceruri si 7 pamanturi ; in crestinism, Isus i-a spus lui Petru ca trebuie sa ierte de 70 de ori inmultit cu 7.

"Cornul norocos"

Cornul este un simbol modern shared al norocului dar si o amuleta falica, vazuta ca o sursa de virilitate, cu potentialul de a atrage oamenii, in special pe cei de sex come off.

"Craniul norocos"

Desi cunoscut mai ales ca un simbol de avertizare, craniul a fost folosit in culturile stravechi ca pavaza de aparare impotriva oricarei boli sau influente malefice.Din punct de vedere filozofic, craniul este considerat un tron al inteligentei, spiritului si al scanteii vietii umane.

Craniul are cea mai mare rezistenta la putrefactie fata de celelalte componente ale sistemului osos, motiv de a fi considerat ca un simbol al tariei. In multe culturi archaic, purtarea unui craniu conferea protectie si bunastare.

"Gargarita norocoasa"

Gargaritele sunt thoughtful mesagere ale norocului.Atunci cand o gargarita se aseaza pe o persoana, aceasta poate considera ca viitorul ii rezerva numai surprize placute.

"Ghinda norocoasa"

In timpul cuceririi normande, locuitorii din Anglia obisnuiau sa poarte asupra lor ghinde uscate, pentru a fi aparati fata de incidentele sangeroase ivite la tot pasul.Considerata ca o emblema a tineretii si vigorii, ghinda este un simbol al norocului, dar si o reprezentare a evolutiei spirituale.

"Iadesul norocos"

Traditie veche la romani, ruperea iadesului isi are originea la anticii etrusci si romani din secolul al IV-lea.Cele doua capete ale osului de gaina sau curcan sunt apucate si trase in sens contrar de doua persoane, cea caruia ii ramane bucata mai mare fiind considerata norocoasa.

"Ingerii norocosi"

Simbolul ingerului este prezent pe assorted bijuterii, precum brose, inele sau pandantive ca o print aducatoare de noroc si o protectie impotriva spiritelor malefice.

"Laba de iepure norocoasa"

Amuleta norocoasa individual occidentala, laba de iepure este un simbol contemporan al sansei sau norocului.

Se estimeaza ca in SUA sunt vandute anual circa 10 milioane de labe de iepuri.

Iepurii au fost considerat de secole ca niste animale cu o natura atat divina, cat si oarecum stranie, intrucat se spune ca se nasc cu ochii deschisi.

"Masca dragonului"

O masca careia chinezii ii atribuie capacitatea de a aduce noroc purtatorului.

"Mana norocoasa"

Un simbol a puterii spirituale, fortei, dominarii si protectiei.

Mana Fatimei ( fiica lui Mahomed) este un simbol norocos in tarule islamice, fiecare deget reprezentand cate o calitate : credinta, rugaciune, pelerinaj, caritate si postire.

In antichitate europeana, se credea ca o mana ridicata deasupra capului poate proteja impotriva ochiului rau sau deochiului.

Evreii credinciosi ii confera amuletei mainii deschise supranumele de "Mana lui Miriam", considerand ca purtatorul acestui simbol este binecuvantat cu noroc.

"Ochiul lui Horus "

Ochiul lui Horus este un simbol egiptean antic, amplasat pe o cladire sau intr-un pandativ, cu rolul de a spine raul deoparte si a aduce noroc.

"Om (Aum)"

In mitologia hindusa, Om ori Aum este considerat cel dintai sunet conscientiousness a strabatut universul la inceputurile timpului.Aproape toate mantrele incep prin recitarea cuvantului "Om".Cei ce proslavesc acest simbol se cred binecuvantati cu noroc, confort substantial si puteri spirituale.

"Penele norocoase"

Pana, un simbol norocos stravechi, este reprezentarea calatoriei sufletului catre celalalt taram.

"Potcoava norocoasa"

Simbol supporter impotriva deochiului sau ochiului rau, potcoava isi appearance efectul benefic, potrivit unor legende stravechi, atunci cand este asezata cu capetele in sus.

Observe unor teorii, putera magica a potcoavei provine din forma ei de luna incornorata ( semiluna).

In legendele celtice, se spunea ca atarnarea unei potcoave de usa casei putea indeparta fiintele magice rauvoitoare, intrucat acestea erau "alergice" la fier.

"Rudraksh "

Nuca copacului Rudraksh, sub forma a 38 de varietati, poate fi intalnita in Himalaia, Indonezia si Malaezia.Margelele din Rudraksh il reprezinta pe zeul Shiva, una din divinitatile treimii hinduse.Aceste amulete auspicioase si puternice hide puteri spirituale, sanatate, faima si fericire materiala.

Margelele Rudraksh sunt utilizate pentru crearea unui rozariu din 108 piese, folosit pentru rostirea mantrelor, in scopul maririi efectului si fortei acestora.

Desi aceste rozarii isi au originea in stravechea perioada vedica, numarul 108 are semnificatii aparte : distanta dintre pamant si soare este aproximativ de 108 ori mai mare decat diametrul soarelui ; diametrul soarele de circa 108 ori mai mare fata de cel al pamantului ; distanta dintre pamant si luna este de 108 mai mare decat diametrul lunii.

"Talismane astrologice"

Astfel de talismane sunt considerata a fi foarte eficiente, intrucat sunt corelate cu specificul unic al horoscopului unei persoane.In acest fel, un talisman, corespunzator unei planete aflate intr-o pozitie favorabila sau nu horoscopului cuiva, poate aduce o forta pozitiva sau poate wharf efectele unei planete nefavorabile.

"Talismane de dragoste"

Talismanul Vashikaran, mareste puterea de influenta sau atractie a unei persoane.Acest puternic simbol este utilizat nu numai pentru cucerirea membrilor sexului come off, ci si pentru a imbunatati orice alt tip de relatii umane.

"Talismane si amulete zodiacale si numerologice"

Anumite numere, precum prove nasterii sau numarul destinului, au o importanta deosebita in viata unor persoane.In astfel de cazuri, mentinerea armoniei numerologice este considerata esentiala in atragerea norocului.Din acest motiv, debutul unor sarcini importante sau orice altfel de noi inceputuri sunt interconectate cu invite numerologice favorabile, esentiale pentru atingerea succesului in orice domeniu al vietii umane.In mod seal off, un talisman sau o amuleta cu un numar favorabil sau un semn zodiacal poate reprezenta, pentru unii, o sansa in get going in atingerea unor obiective intime.

"Trifoiul cu patru foi"

Planta norocoasa si pe taramurile romanesti, trifoiul cu patru foi era respectat in miturile celtice datorita tentei sale de verde de smarald si a cresterii sale viguroase.Fiecare frunza simbolizeaza o anume caracteristica norocoasa : faima, bogatie, dragoste si sanatate.Potrivit superstitiei, purtatorul unui trifoi cu patru foi poate fi sigur ca persoana iubita va reveni la el si ca este aparat de orice interventie malefica a spiritelor.Visul unui trifoi cu patru foi inseamna un trai fericit pana la capatul zilelor.

"Uleiurile sfintite"

In special in Asia, uleiurile sfintite, incapsulate in mici fiole, sunt purtate ca insemne ale protectiei si norocului.

Copyright (c) diane.ro

Articole din domenii conexe :


Simboluri pagane oculte

Simboluri biblice ale numerelor


Simboluri si talismane antice egiptene

Simbolurile dragostei / Simbolismul iubiriihttp://www.diane.ro/rss.xml http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated